- BISQUE z humra - světově proslulá krémová polévka jejímž základem jsou krunýře a maso humrů, případně dalších korýšů
- Barevný salát s pošírovaným humrem
- Krevety a mušle svatého Jakuba
- Slávky v martini se šafránovou emulzí
V tomto kurzu se mimo jiné naučíte:
- Od živého humra po dokonalý pokrm ( každý posluchač kurzu připraví svého humra )
- Jak po zakoupení uchovat živého humra doma
- Druhy humrů a jejich velikosti
- Základní techniky a zpracování jednotlivých částí humra krok za krokem
- Dozlatova pečené svatojakubské mušle v pánvi
- Příprava krevet před vařením
- Několik technik, jak připravit krevety krok za krokem
- Jak uchovat plody moře po zakoupení.
- Nakupujeme čerstvé slávky, druhy, velikosti,
- Než začnu slávky připravovat ….
- Jak slávky po zakoupení doma uchovat
- Čištění a příprava česrtsvých slávek
- Technika klasické úpravy slávek, ze které vychází další varianty pokrmů