Úspěch našich kuchařek na Gourmand World Cookbook Awards
Dvě knihy českého nakladatelství PRAKUL PRODUCTION získaly ocenění v prestižní mezinárodní soutěži Gourmand World Cookbook Awards
V kategorii „Nejlepší kuchařská kniha pro profesionály“ byla vyhodnocena kniha šéfa Pražského kulinářského institutu Romana Vaňka s názvem Poklady klasické české kuchyně. Tato kniha obsahuje recepty a rady nefalšované české kuchyně zpracované krok po kroku tak, aby i naprostý začátečník byl schopen podle ní jídla uvařit. O to víc zasluhuje uznání to, že kniha byla porotou zařazena a oceněna v kategorii knih pro profesionály. Kvalitu a oblíbenost knihy u nás potvrzuje šest vydání v průběhu jedenácti měsíců a přes 40 000 prodaných výtisků.
V kategorii „Nejlepší japonská kuchařská kniha“ byla oceněna knihaSushi – Doma krok za krokem. Na jejím vzniku se podílel nejen Roman Vaněk, ale i šéfkuchař Marek Hora, který je členem World Sushi Skill Institute a umístil se v první desítce v mezinárodní soutěži v umění přípravy sushi. Úvodní kapitolu o historii sushi a kapitolu o nápojích pak napsal Zdeněk Ertl. Produkci knihy zajistil Jan Kobylák.
Obě knihy byly zároveň zařazeny ve svých kategoriích do soutěže o nejlepší kuchařskou knihu na světě. Vítězové mezinárodní soutěžeGourmand World Cookbook Awards budou vyhlášeni 23. února 2013v Paříži v Le Carrousel du Louvre.
Prestižní světová soutěž o nejlepší kuchařskou knihu Gourmand World Cookbook Awards byla založena Edouardem Cointreau v roce 1995 a každým rokem vyhodnocuje nejlepší kuchařské knihy a knihy o víně z celého světa. Letošního ročníku se zúčastnilo několik tisíc knih z více jak 150 zemí.
„Je to pro nás významné ocenění a zcela určitě sevyhodnocení v Paříži zúčastníme“, svorně prohlašují majitelé a zároveň i jednatelé nakladatelství PRAKUL PRODUCTION, Roman Vaněk a Zdeněk Ertl.