Prostě Vás naučíme vařit ...

  • Lektoři

    >

    Zdeněk Pohlreich

    Zdeněk Pohlreich

    šéfkuchař

    U jednoho z největších vzorů současných českých šéfkuchařů vás překvapí jeho uzavřenost a málomluvnost. Když ale přijde řeč na kulinářské umění, stojí před vámi Zdeněk Pohlreich se zcela jednoznačnými názory, se kterými nedělá žádné cavyky. Během své kariéry zažil v profesi snad všechno a došel i k uskutečnění svého cíle - otevřít vlastní restaurant. Svým způsobem ale tady jeho cesta teprve začala. Cesta za jídlem, které mluví samo za sebe, které nic nepředstírá a ničím se nemaskuje. Za takovým, které on i jeho hosté milují, protože je přímočaré a neskrývá se za nesrozumitelnými názvy. Proto se v jeho restauracích Café Imperial a vynikajícím Divinis Ristorante setkáte s jednoduchou klasikou, dovedenou k dokonalosti. Podle Zdeňka Pohlreicha má tento způsob vaření místo i v té nejvyšší gastronomii. S oblibou říká, že „šéfkuchař nemá prodávat sebe, ale pod své jídlo se musí umět podepsat". Přesně takový Zdeněk Pohlreich je a právě díky tomuto přístupu, jeho zkušenostem a „jídlům s podpisem“ sám patří mezi největší osobnosti české gastronomie. Od světové elity jej dělí jen pomyslné hranice.

    Sdílet:

    Zdeněk Pohlreich

Zdeněk Pohlreich - životopis

Vzdělání

Gymnázium, Praha; Hotelová škola, Praha; Institute of Business Studies, Praha; Mezinárodně certifikovaný školitel HACCP

Stáže:

Regency College of T.A.F.E., Austrálie (cukrářský kurz); Management School od Radisson SAS, Gothenburg, Švédsko (LOTS training); Antem Marriott hotel, Mallorca (Foundation of Leadership); Renaissance hotel Praha (Creating Marriott Leadership Culture)

 Praxe

Café Imperial, Praha (šéfkuchař); Divinis Ristorante, Praha (šéfkuchař); hotel Prague Marriott (šéfkuchař); hotel Renaissance, Praha (šéfkuchař); hotel Radisson SAS, Praha (šéfkuchař); hotel Villa Voyta, Praha (šéfkuchař); restaurace La Guillotine, Adelaide, Austrálie (šéfkuchař); restaurace Het Schellinkje, Meppel, Nizozemsko (šéfkuchař)

Ocenění

President's Award 2000, Hong-Kong, Radisson SAS (vítěz); President's Award 2001, Cancún (vítěz) 

Dárkový poukaz

Věnujte svým blízkým náš dárkový poukaz na kurz vaření. Vyberte buď konkrétní kurz, nebo nechte obdarovaného, ať si vybere sám.

objednat poukaz ověřit poukaz

Knihy s podpisem autorů

Chcete být informováni o vypsání
nových kurzů a novinkách?

SLEDUJTE NÁS

Naše stránky používají soubory cookies. I díky nim vám nabízíme přesně takový obsah, který hledáte. Vaši návštěvu na webu bereme jako souhlas s jejich použitím.