Šéfkuchaři a lektoři
Jiří Štift
šéfkuchař

Jiří Štift

Když se díváte na Jirku Štifta při práci, napadne vás jediné: ryba ve vodě. Na práci s nimi si zvykl v kuchyni luxusní zaoceánské lodi a při řadě stáží v nejprestižnějších restauracích. Jiří Štift ovšem hravě zvládá celý arzenál současného vaření; o tom ostatně vypovídají četná ocenění, jichž se jeho restauraci v hotelu Radisson SAS Alcron, kde byl šéfkuchařem, dostalo. Za zmínku však stojí i jeho příchylnost ke klasice, ať už francouzské nebo české; jako jeden z mála pražských kuchařů dedikoval celý reprezentativní soubor jídel M.D. Rettigové.

Jiří Štift - životopis

Vzdělání

kuchařské učiliště, zakončeno maturitou; škola hotelového managementu

Stáže:

Vau, Berlín - 1 michelinská hvězda; restaurace Dietera Mullera, Kolín, Německo - 3 michelinské hvězdy; restaurace Juana Amadora, Frankfurt, Německo - 2 michelinské hvězdy; Americký kulinární institut; kulinářská akademie Yvese Mattagne, Brusel - 2 michelinské hvězdy; Amerigo 1937, Itálie - 1 michelinská hvězda; hotel Radisson SAS, Brusel; restaurace Sea Grill, šéfkuchař Yves Mattagne - 2 michelinské hvězdy; hotelu Radisson SAS, Vídeň, restaurace Le Siecle

Praxe

restaurace SIA, Praha, (šéfkuchař, spolumajitel), hotel Mandarin Oriental, Praha (šéfkuchař); hotel Radisson SAS Alcron, Praha (šéfkuchař);
zaoceánská loď Queen Elizabeth II (Demi Chef); hotel Inter-Continental,  Praha (demi chef de partie); restaurace U ševce Matouše (šéfkuchař) 


Ocenění

Gastro Hradec 1998 (stříbrná medaile); průvodce Grand Restaurant 2001 - restaurace La Rotonde (Top 20); průvodce Grand Restaurant 2002 - restaurace La Rotonde (Top 10); The International Five Star Diamond Award 2005; průvodce Grand Restaurant 2006 - restaurace La Rotonde (Top 5);  průvodce Grand Restaurant 2007 - restaurace La Rotonde (3. Místo); průvodce Grand Restaurant 2002 - restaurace Alcron (1. místo); průvodce Grand Restaurant 2003 - restaurace Alcron (nejlepší rybí restaurace); The International Five Star Diamond Award 2003; průvodce Grand Restaurant 2004 – restaurace Alcron (nejlepší rybí restaurace); The International Five Star Diamond Award 2004; The International Five Star Diamond Award 2005; průvodce Grand Restaurant 2006 – restaurace Alcron (2. Místo); kulinářský časopis Der Feinschmecker 2006 – restaurace Alcron  (2 a 1/2 hvězdičky); průvodce Grand Restaurant 2007 - restaurace Alcron (2. místo)  

Jiří Štift - seznam všech kurzů

Česká klasika moderním způsobem!
Jiří Štift, vynikající šéfkuchař hotelu Mandarin Oriental Prague, vás v tomto kurzu naučí využívat…
Detail kurzu
Úpravy mořských ryb
Timto skvělým kurzem, kde se naučíte, jak vyfiletovat různé druhy mořských ryb, jaké použít…
Detail kurzu
Jak správně připravit ústřice a humra
V tomto kurzu vás pod vedením špičkového šéfkuchaře hotelu Mandarin Oriental Prague pana Jiřího…
Detail kurzu
Losos v hlavní roli a jeho úpravy!
V tomto kurzu vaření vás přední český šéfkuchař Jiří Štift naučí připravovat lososa krok za krokem.…
Detail kurzu
Slavné pokrmy provensálské kuchyně krok za krokem
Technikami a pokrmy plných chuti vás provede špičkový šéfkuchař Jiří Štift.
Detail kurzu
ASIJSKÁ STREET FOOD PÁRTY PRO KAŽDÉHO!
Tentokrát vás osobně provede doyen kurzů vaření Jiří Štift - šéfkuchař a spolumajitel asijské…
Detail kurzu
  • Dárkový poukaz
    Dárkový poukaz Radost pro vaše přátele

    Věnujte svým blízkým náš dárkový poukaz na kurz vaření. Vědomosti, které získají, jim zůstanou na celý život.

    Objednat poukaz Ověřit poukaz
  • Druhý díl nové série!
    Druhý díl nové…

    Nová kuchařka z edice Jednoduše a dokonale na téma zelenina a luštěniny.

    Více
  • Nová série!
    Nová série!

    První kniha z nové série Jednoduše a dokonale-Kuře.

    Více

Fotogalerie

Videogalerie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace